Кінематограф - Фільм

Кінематограф - одне з найважливіших мистецтв сучасності. З самого народження кіно в кінці XIX століття і по наш час фільми розважають, освічують і надихають глядачів. Мова кіно не потребує перекладу, роблячи рухомі картинки універсальним способом спілкування для людей самих різних культур і цивілізацій. Проте створений в свій час, кожен фільм відображає унікальний стиль і атмосферу свого часу, встановлюючи культурний пам'ятник своєї епохи і запам'ятовуючи талант творців для нащадків.

Кінематограф (від грец. Κινημα, рід. П. Κινηματος - рух і грец. Γραφω - писати, малювати; тобто «записуючий рух») - галузь людської діяльності, яка полягає у створенні рухомих зображень. Іноді також згадується як сінематограф (від фр. Cinématographe, устар.) І кінематографія. Кінематограф був винайдений в кінці XIX століття і став украй популярний в XX столітті.

У поняття кінематографа входять кіномистецтво - вид сучасного образотворчого мистецтва, твори якого створюються за допомогою рухомих зображень, і кіноіндустрія (кінопромисловість) - галузь економіки, яка виробляє кінофільми, спецефекти для кінофільмів, мультиплікацію, і демонструє ці твори для глядачів. Твори кіномистецтва створюються за допомогою кінотехніки. Вивченням кінематографа займається наука кінознавство. Самі кінофільми можуть зніматися в різних жанрах ігрового і документального кіно.

Фільм (англ. Film - плівка), а також - кіно, кінофільм, телефільм, кінокартина - окремий твір кіномистецтва. У технологічному плані фільм являє собою сукупність рухомих зображень (монтажних кадрів), пов'язаних єдиним сюжетом [1]. Кожен монтажний кадр складається з послідовності фотографічних або цифрових нерухомих зображень (кадрик), на яких зафіксовані окремі фази руху. Фільм, як правило, включає в себе звуковий супровід.

На початку XX століття в Росії прийнято було говорити «фільму» (в жіночому роді [2]), і, крім звичного нам значення, це слово відносилося до кіноплівці [3].

Область людської діяльності, пов'язана зі створенням і відтворенням фільмів, називається кінематографом. Кінематограф включає в себе область застосування фільму як одного з напрямків мистецтва (кіномистецтво), (кінотехніку), а також кіноіндустрію. Фільми створюються шляхом запису рухомих зображень навколишнього світу за допомогою Кінокамера або цифрових кінокамер, а також виробляються з окремих зображень з використанням мультиплікації або спецефектів.